Întâlnire FZMAUR

Zona Metropolitană Craiova a fost aleasa in Consiliul Director al Federaiei Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR).

În data de 30 aprilie 2015, în cadrul Adunarii Generale a Federatiei Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR), organizată în orașul Oradea, s-a ales un Consiliul Director, format din 5 membri, după cum urmează:

Președine: Zona Metropolitana Oradea
Membrii: Zona Metropolitană Baia Mare, Zona Metropolitană Constanța, Zona Mertropolitana Brașov, Zona Metropolitană Craiova.

În cadrul acestei întâlniri a participat Directorul Executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Craiova, Cosmin Vasile, asociație care a aderat în data de 11 ianuarie 2013 la Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR), federatie care are scopul de a contribui la dezvoltarea durabila si policentrica a României.
De asemenea, în cadrul acestei întâlniri s-a aprobat și aderarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ”Zona Metropolitană Botoşani” şi Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ”Ţara Maramureşului” la FZMAUR.
Totodată, s-a trasat planul de activităţi pentru anul 2015 şi s-a anunţat viitorul membru al federatiei, Zona Metropolitană Zalău.